Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • Bolder 74
  • honden (1)
  • honden (8)
  • katten (3)
  • konijnen (3)
  • vogels (2)

 

Internistische patiënten


Dit zijn patiënten met klachten van inwendige organen zoals maag, darmen, lever, nieren of alvleesklier. De bijbehorende klachten bestaan vaak uit braken, diarree, slechte eetlust en/of buikpijn. Verder onderzoek vindt meestal plaats via bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek of een echo-onderzoek van de buik.

 

Bij twijfel of een negatieve uitslag van deze onderzoeken kan verder onderzoek plaats vinden in de vorm van een kijkonderzoek (gastroscopie) van de maag bij de hond of kat. Bij dikke darmproblemen met bloed in de ontlasting kan ook in de dikke darm gekeken worden.

Andere aandoeningen zijn die van de endocriene of hormoon producerende klieren.

Hierbij kan teveel of juist veel te weinig hormoon geproduceerd worden. Bij te weinig wordt dit hormoon kunstmatig toegediend in tablet vorm (ziekte van Adddison, traag werkende schildklier of middels een injectie van insuline, bij suikerziekte ofwel diabetes mellitus.


Andere endocrinologische afwijkingen gaan juist gepaard met een overmatige hormoonproductie. De schildklier bij de kat (hyperthyreoidie), de bijnier bij de hond (ziekte van addison) of van de alvleesklier (insulinoom) bij de Fret of de hond zijn hiervan voorbeelden. De oorzaak zijn vaak goedaardige tumoren van deze organen. De therapie bestaat uit hormoonremmers of chirurgie.

 


Rose Nolting is onze internist en is ervaren in zowel het doen van functietesten (bloed) als ook de beeldvorming middels echo, CT of MRI.