Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • Endoscopie


Endoscopie

Endoscopie is eigenlijk een duur woord voor "naar binnen" (endo) "kijken " (scopie). Omdat de lichaamsopeningen maar nauw zijn en het binnen in het lichaam donker is, kan men van buitenaf met het blote oog maar weinig van het inwendige van het lichaam waarnemen. In de mondholte lukt het de tandarts met een flinke lamp nog net. En met een beetje moeite kan de dokter ook nog wel met een ouderwetse oogspiegel in het oor kijken. Maar eigenlijk is daar al een simpel kijkapparaatje met verlichting voor nodig. Toch kan een kijkonderzoek veel informatie opleveren. Zo zijn maag en darm tumoren zeker in het beginstadium nauwelijks met andere methoden op te sporen. Bovendien kan op deze wijze ook eenvoudig het geslacht van vogels vastgesteld worden.
De endoscopie kan in een aantal steeds complexer wordende onderdelen worden opgesplitst:

 


Endoscopie geeft vaak duidelijke antwoorden op belangrijke vragen waarom zieke dieren bepaalde symptomen hebben of niet reageren op eerder ingestelde behandelingen. Een kluif waar de dierenartsen van Dierenziekenhuis Drachten graag hun tanden inzetten. Want als een dier ziek is: wij rusten niet voordat de oorzaak bekend is en de juiste behandeling kan worden ingezet.