Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • Bolder 74
  • honden (1)
  • honden (8)
  • katten (3)
  • konijnen (3)
  • vogels (2)

Stage Plaats

Bij Dierenziekenhuis Drachten zijn regelmatig stageplaatsen beschikbaar voor zowel studenten Diergeneeskunde als voor dierenartsassistentes in opleiding. Cursisten van de schriftelijke LOI opleidingen en de MBO opleidingen aan het Groenhorst college in Barneveld, maar ook de toekomstige paraveterinairen van de AOC Terra opleidingen in Meppel, Emmen en Leeuwarden willen wij graag helpen en coachen bij hun eerste schreden in dit mooie vak. Stage lopen bij de Dierenziekenhuis Drachten is meer dan alleen maar schoonmaken !

 

Het team van het Dierenziekenhuis vindt het belangrijk dat stagiaires goed worden begeleid. Voor elke stage-loper wordt een aparte begeleider aangewezen en een aangepast stage-programma gemaakt. Hierbij putten wij uit onze jarenlange ervaringen als stageadres en de ervaring als onderwijskracht bij de opleiding voor paraveterinairen (dierenartsassistentes) in Groningen.

 

Een van onze dierenartsen, mevrouw Jantsje Beijer geeft gemiddeld 1x  in de week onderwijs aan toekomstige dierenartsassistentes in de verkorte twee jarige MBO opleiding voor paraveterinairen.  

Om ervoor te kunnen zorgen dat de stagiair(e) ook werkelijk voldoende aandacht krijgt nemen wij normaal gesproken maximaal 2 stagiaires tegelijk aan. Neem dus voor stageplaatsen tijdig kontakt op met: Monique Hofman, onze stagebegeleider. Bel haar op 0512-513627 of mail naar dierenziekenhuisdrachten@chello.nl

 

 

Vacatures stagiaire

Wij hebben nog enkele stageplaatsen beschikbaar voor niveau 4 paraveterinair. Het betreft hierbij de volgende periodes:

week 42 tot week 47, 1 stagiaire
week 48 tot week 52, 1 stagiaire


Onze voorkeur gaat uit naar 3e en 4e jaars studenten.

 

 

AOC-Terra Groningen

 

Op 16 mei 2008 is de praktijklocatie van AOC-Terra Groningen onder het dak van Dierenziekenhuis Drachten aan de Bolder 74 in Drachten officieel geopend.
De paraveterinair-klassen zijn daarna met succes gestart in Dierenziekenhuis Drachten. De lessen vinden plaats in het speciale lesgedeelte met onder andere een praktijkruimte, lesgedeelte en laboratorium mogelijkheden. Daarnaast kijken de leerlingen mee bij operaties, MRI-CT´s en echo´s en kan er gebruik gemaakt worden van faciliteiten binnen het ‘echte’ dierenziekenhuis dat van veel gespecialiseerd apparatuur is voorzien. Volop leermogelijkheden voor de paraveterinairen in opleiding!
 

Huishoudelijk reglement stagiaires


-Dierenziekenhuis Drachten-Je stage:

Je werktijden zijn dagelijks van 08.00-16.30 tenzij anders afgesproken bij bijvoorbeeld een avonddienst dan wordt er verwacht dat je aanwezig bent van 10.30-19.00.

 

Kledingvoorschrift:

Trek geen nieuwe kleding aan, maar zorg er wel voor dat je er representatief uitziet. Zorg er tevens voor dat je kleding draagt waarin je kunt werken.
Je krijgt van ons op de praktijk werkkleding (in bruikleen) met daarop een naambordje waar duidelijk op staat dat je een stagiaire bent. Dit om onduidelijkheden te voorkomen bij klanten.
Wij adviseren goed schoeisel te dragen, die alleen binnen gedragen word. (Crocs/ gympen)

Bij het dragen van ringen, armbandjes, oorbellen en kettingen kan het voorkomen dat je ergens achter blijft haken. Advies: doe deze tijdens het werk af.

Let tevens op haren en make-up. Wij adviseren om lange haren in een staart te dragen. Make-up is geen probleem, maar gebruik make-up met mate.

 

 

Je houding:

Wij zien graag actieve en gemotiveerde stagiaires! Er bestaan GEEN domme vragen, dus vragen staat vrij.
Bij het meedraaien met de afspraken is het belangrijk dat je niet te aanwezig bent!
De dierenarts moet zich concentreren op de patiënt. Vragen mag, maar na de afspraak of schrijf ze op en vraag het later als er tijd is.
Wanneer de eigenaar een persoonlijke vraag aan je stelt kan je gewoon antwoorden.
Betreft het een medische vraag, geef dan aan dat de dierenarts dit zal uitleggen. Dit geldt ook voor vragen over operaties ed.

Mobiele telefoons dienen in de kluis te worden bewaard. Met uitzondering van noodsituaties (in overleg). Iedere stagiaire krijgt een kluis die gebruikt dient te worden voor de tas, werkkleding etc.. Deze staat in de kantine. Hier is ook de kapstok aanwezig.

 


Pauzes:

Pauzes zijn zeldzaam binnen onze kliniek!
Voor de koffiepauze in de ochtend is het verstandig deze te nemen op het moment dat het rustig is.
Dit kan vanaf 10 uur. Dit geldt ook voor de middagpauze rond 15.00. De koffiepauze bedraagt 15 min.

Lunchpauze; hiervoor staat 30 minuten. De pauzes zijn ingedeeld in blokken van

12.00-12.30 uur
12.30-13.00 uur
13.00-13.30 uur.
 

 

 

 

 

Werkzaamheden:

Stagiaires die de paraveterinaire opleiding volgen worden in blokken ingedeeld voor de Balie, de Opname en OK.
Op de 1e dag van de stage krijg je een stageplan waarin staat beschreven waar je welke week bent ingedeeld, wie je begeleider is en welke werkzaamheden hieraan zijn verbonden.

Snuffelstagiaires blijven maximaal 5 dagen en worden om deze reden niet ingedeeld, maar kunnen overal meekijken.

 


Evaluaties:

Wij streven ernaar om na elk blok een evaluatie te houden met de stagiaire om de voortgang te bespreken en eventueel bij te sturen indien nodig.

 

Beoordelingen:

Stagiaires Paraveterinair krijgen van hun opleiding een handelingenlijst mee waarop ze worden beoordeeld.
Voor het aftekenen van deze handelingen moeten ze uiteraard wel worden uitgevoerd. Het is daarom aan de stagiaire dit zelf in de gaten te houden wat hij/zij nog moet leren/kunnen. Geef dit op eigen initiatief aan bij de begeleider die gekoppeld is aan de afdeling.

Voor veel stages geldt dat er een stageverslag gemaakt moet worden. Dit verslag zien wij graag in voordat het wordt ingeleverd. Mochten er nog fouten in staan of het blijkt dat er iets verkeerd wordt begrepen, dan kan dit nog besproken worden. Het verslag kan worden ingeleverd bij Monique. Tijdens je stageperiode krijg je in overleg voldoende tijd om ermee aan het werk te gaan.

 

 

 

Ziekmelding:

Wanneer je ziek bent dit graag doorbellen tussen 08.00 –08.30, tel.: 0512-513627. De dagen die door ziekte gemist worden dienen in overleg ingehaald te worden.

 

Parkeren:

Indien je met de auto naar ons toekomt, kun je deze parkeren op het terrein van de Bethel kerk aan de overkant van het Dierenziekenhuis.