Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
 • Bolder 74
 • honden (1)
 • honden (8)
 • katten (3)
 • konijnen (3)
 • vogels (2)

 Nieuws van JUNI 2016

 

Tijdens de hele maand juni 2016 hebben wij een chipactie, Iedere dinsdag chippen wij katten, vogels, honden en fretten voor € 15,00 en honden geboren na 1 april 20013 voor € 20,00 (incl. verplichte registratie). Dit geldt niet voor pups met een stamboom, die worden door de Raad van Beheer gechipt. Voorwaarde? Maak een online afspraak.


We hebben voor eigenaren van jonge pups mooie voordeelpakketten samengesteld, waarmee u fors kunt besparen op de (diergeneeskundige) kosten in het eerste levensjaar van de pup voor een vast bedrag per maand. Kijk hier voor meer informatie.


Voor hondenfokkers die vaak progesteron laten prikken hebben wij de STRIPPENKAART geintroduceerd met grote kortingen.U koopt vooraf een aantal progesteron bepalingen in, de korting is afhankelijk van het aantal:
10 bepalingen 20% korting uw voordeel 16,- per test, totale korting 160,- euro
15 bepalingen 30% korting uw voordeel 24,- per test, totale korting 240,- euro
20 bepalingen 40% korting uw voordeel 32,- per test, totale korting 320,- euro
25 bepalingen 50% korting uw voordeel 40,- per test, totale korting 400,- euro


We hebben een nieuwe pagina aan de website toegevoegd: In memoriam Deze pagina is bedoeld als eerbetoon aan de huisdieren die ons ontvallen zijn. Hier kunt u dierbare herinneringen aan uw overleden dier levend houden en met anderen delen. Dat kan met een gedichtje, een foto, een beschrijving van het leven met uw huisdier, u kunt dat op uw eigen manier invullen. Het is voor andere bezoekers niet mogelijk om hierop te reageren, het blijft uw eigen verhaal.

 

6 februari 2014


Woont u in Drachten en wilt u uw huisdier laten inenten maar heeft u geen vervoer, of is uw huisdier bang om naar de dierenarts te gaan? Wij lossen dit probleem voor u op!


Elke vrijdagmiddag rijdt een van onze dierenartsen met deze auto een rondje Drachten om zonder extra visitekosten bij u thuis uw dieren in te enten en te voorzien van een nieuwe APK. Om de dierenarts te bestellen kunt u bellen met 0512-513627.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op 14 jan 2014


Diergeneeskunde in Nederland staat wereldwijd gezien aan de top. Dat is niet alleen prettig voor uw huisdier maar geeft u ook een gerust gevoel dat uw dier bij de dierenarts in betrouwbare handen is. Daar mogen wij best trots op zijn! We bezoeken dierenartspraktijken en nemen een kijkje achter de schermen. In vlotte interviews leert u van onze dierenarts alles over preventie en hoe u uw huisdier gezond kunt houden en mocht uw huisdier iets mankeren wat de dierenarts dan voor u kan betekenen.In deze 45 minuten durende video-documentaire 'Liefde tot elke prijs?' komen een aantal dierenartsen aan het woord, die een realistisch beeld schetsen van het werkelijke leven achter de schermen van de dierenartsenpraktijk. Het vak diergeneeskunde wordt te vaak te rooskleurig afgebeeld. Wil je later dierenarts worden, of wil je werkelijk weten wat er achter de schermen van de dierenartspraktijk afspeelt? Kijk dan naar deze video!


 

 

6 september 2013

Eigenaren van katten opgelet: Ernstig kattenvirus uitgebroken in Den Helder

Kattenziekte is een virusinfectie van het maagdarmkanaal bij kat-achtigen.Tevens tast het de afweer aan doordat de meeste witte bloedcellen doodgaan (panleucopenie). De symptomen zijn hoge koorts (vaak 40-41 graden), braken, bloederige diarree, uitdroging en heftige buikpijn. Zonder behandeling sterft meestal meer dan 90% van de besmette dieren. Bij kittens is de sterfte vaak 100%.

 

Check of de inenting van uw kat tegen kattenziekte nog up to date is en zo niet maakt zo spoedig mogelijk een afspraak om uw kat te laten inenten!

 

12 juli 2013

 


Reizen met dieren - Frankrijk

 


Recent heeft Frankrijk de regels voor sommige hondenrassen flink aangescherpt. Dat betekent in de praktijk dat de Rottweiler, Tosa Inu, Boerboel of American Staffordshire Terriër ("pitbullachtige") niet meer toegelaten worden, zelfs niet als deze honden een officiële FCI stamboom hebben.

 

Als een diereigenaar op vakantie gaat heeft deze bovendien te maken met de regels van alle landen waar u doorheen reist. Een Rottweiler is misschien wel toegestaan in Portugal, maar omdat het verboden is om een Rottweiler mee te nemen door Frankrijk en Spanje, zal het dier in dat geval alsnog thuis moeten blijven, tenzij men met het vliegtuig reist.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Rabiës in Spanje: waarschuwing voor reizigers

 

 

Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit | 24 juni 2013

 

In het Spaanse plaatsje Argés, 10 kilometer vanaf de stad Toledo, is onlangs rabiës (hondsdolheid) vastgesteld, een voor mensen levensbedreigende ziekte. Daarom roept de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) reizigers op extra op te passen met dieren in dit gebied. Nederlanders die hun hond of een ander huisdier meenemen naar Spanje kunnen beter vermijden dat hun eigen dier in contact komt met Spaanse honden of andere zoogdieren.

 

Nederlanders die binnenkort met hun hond of een ander gezelschapsdier (katten, fretten) naar Spanje reizen, moeten er standaard voor zorgen dat het dier is ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid). Naast een geldige inenting tegen rabiës, zijn ook een dierenpaspoort en een chip altijd verplicht voor reizen binnen de Europese Unie. Dierenbezitters kunnen met hun vragen hierover terecht bij hun dierenarts.

 


Beperkingsgebieden

De Spaanse autoriteiten hebben na de rabiësbesmetting beperkingsgebieden ingesteld waar onder andere een aanlijnplicht geldt.

Vanaf 7 juni: in de provincie Castilla – La Mancha in een straal van 20 km rond Argés
Vanaf 10 juni: in de provincie Catalonië in de gemeenten Banyoles, Porqueres en Montcadai Reixac y Piera
Vanaf 13 juni: in de provincie Aragon in de gemeente Monzon

In deze gebieden geldt een aanlijnplicht voor honden en een vaccinatieplicht voor honden, katten en fretten. Loslopende honden en katten in deze gebieden worden in quarantaine geplaatst of afgemaakt en onderzocht op rabiës. De maatregelen zijn in 1e instantie voor een duur van 6 maanden ingesteld.

 


Besmettingsgevaar

Hondsdolheid komt in de meeste West-Europese landen niet meer voor. Toch is er, zoals nu in Spanje, incidentele besmetting vanuit andere landen mogelijk. Hondsdolheid is levensbedreigend als een mens ermee wordt besmet. Het rabiësvirus kan op vakantie worden opgelopen door dieren die bijten, krabben of zelfs likken aan een hand waar een wondje op zit.

 

Het rabiësvirus kan ook meekomen met huisdieren die door reizigers worden meegenomen uit hun vakantieland. De NVWA en de KNMvD adviseren reizigers daarom geen (zwerf)dieren mee naar huis te nemen. Vooral in gebieden waar rabiës endemisch is, zoals Noord-Afrika en sommige delen van Oost-Europa, bestaat een groot risico op import van rabiës.
 

 

4 juni 2013

 

De maand juni staat weer in het teken van het chippen en registeren van huisdieren. De Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren heeft dit jaar een filmpje gemaakt met als titel: “Maak van je kat geen zwerfkat”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 oktober 2012

 

De "Kijkdag"  van afgelopen zaterdag is een groot succes geworden!

 

Er was veel belangstelling voor de livechirurgie; Jantsje Beijer castreerde hond Fibber van Willy Keuning en steriliseerde 4 poezen van diverse eigenaren, clown Fleurtje vermaakte de kinderen, dierenasiel Adventure plaatste 2 kittens bij een nieuwe eigenaar, fotograaf Erik Jansen zette baasjes met hun huisdier op de foto enz.

 

Kijk voor een fotoverslag van deze dag op onze facebookpagina en vergeet natuurlijk niet om ons daar te "liken"!

 

Dan nu weer op naar het volgende evenement: Dierenziekenhuis Drachten is genomineerd voor de "Ondernemersprijs Drachten-Smallingerland". De finale is op 5 november, dan wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in de Lawei. Spannend!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 september 2012

Het programma voor de open dag op 6 oktober 2012 is rond:

11.00 uur Ontvangst gasten met koffie, thee en limonade.

11.30 uur tot 12.30 uur Rondleidingen door de praktijk

11.30 uur: start Live chirurgie

11.30 uur tot 12.30 uur Spreekuur Gratis advies voor aanschaf van een huisdier

12.30 uur tot 13.30 uur Rondleidingen door de praktijk

12.30 uur: start Live chirurgie

13.00 uur tot 14.00 uur Gratis huisdierencheck door de Dierenarts

 

Doorlopend van 11.00-14.00 uur

 

 • Hoeveelheid hondenkoekjes in pot raden voor1 euro, leuke prijzen te winnen, de opbrengst van deze wedstrijd gaat naar Stichting Hulphond Nederland en Vogelasiel de Fûgelhelling
 • Kleurwedstrijd met prijzen
 • Informatieve films en PowerPointpresentaties
 • Clown die op allerlei manieren de kinderen vermaakt: dieren uit ballonnen vouwt, glitterschminck voor kinderen etc.
 • Professionele fotograaf voor een portret van baasjes met hun huisdier
 • Stand asieldieren (Dierenpension Adventure)
 • Trimsalon: onze trimster Jacquelien Hendriks geeft trim demonstraties en adviezen voor vachtverzorging
 • Stand Fûgelhelling
 • Stand Dierenambulance
   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

15 augustus 2012

 

LODD: Landelijk Open Dag Dierenartsen


In Nederland werken meer dan 4400 dierenartsen. Ze werken bij een dierenartspraktijk, bij de overheid of in het bedrijfsleven, onderwijs of onderzoek. Aan de gezondheid en het welzijn van uw (huis-)dier en aan uw gezondheid.
Op zaterdag 6 oktober 2012 openen de dierenartsen van Nederland hun deuren. Het thema van de open dag is: de dierenarts in 3D; deskundig, dienstverlenend en duurzaam. Op deze dag kunt u met eigen ogen aanschouwen dat de dierenarts investeert in zorg en kennis. Elke dierenarts zal dat op zijn/haar eigen manier laten zien: met een rondleiding, lezing, demonstratie of workshop. Ook Dierenziekenhuis Drachten doet de deur open op 6 oktober. Nadere informatie over het programma volgt binnenkort op deze website. U bent van harte welkom op onze open dag!
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

26 maart 2012

 

Sinds kort beschikken wij over de apparatuur om een Holter-ECG te maken.

Bij een Holter-ECG krijgt uw huisdier een jasje aan. In dit jasje zit een apparaat dat gedurende 24-uur het ECG van uw dier registreert en opslaat. Uw huisdier hoeft niet te worden opgenomen en kan gewoon zijn normale routine volgen. Na 24 uur wordt het jasje uitgetrokken en het kastje uitgelezen. Een paar dagen later hebben we de uitslagen.
Een holter-ECG onderzoek is bedoeld voor hartritme stoornissen die niet continu aanwezig zijn. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan dieren die flauwvallen bij inspanning. Een andere reden om dit onderzoek te doen is bij dieren waarbij onduidelijk is of de geregistreerde hartritmestoornissen dusdanig erg zijn dat behandeling nodig is. Dus bij dieren met hartritme stoornissen maar zonder klinische klachten.
 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

8 November 2011

Dierenziekenhuis Drachten en Hondenschool Cunos organiseren op woensdag 30 November 2011 een voorlichtingsavond over vuurwerk.

Deze avond is bedoelt voor eigenaren van honden die willen voorkomen dat hun huisdier angstig wordt voor vuurwerk en voor die eigenaren waarvan hun huisdier al angstig is voor vuurwerk.

De avond wordt gehouden in het Dierenziekenhuis Drachten welke is gevestigd op De Bolder 74 te Drachten.

De voorlichting begint om 20.00 uur en u wordt verzocht GEEN honden mee te nemen! De kosten voor deze avond zijn 5 euro en dienen met het inschrijven te worden voldaan.

We kunnen 30 belangstellende voor deze avond ontvangen dus wees er snel bij want vol = vol.

 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Vanaf dinsdag 10 mei komt dierenarts Ellen 't Hooft werken in Dierenziekenhuis Drachten!

Ellen is in 2004 afgestudeerd als dierenarts aan de universiteit van Gent. Daarna heeft zij 4 jaar in Nederland gewerkt en is vervolgens verhuisd naar Engeland waar zij werkte in een Dierenziekenhuis. In Engeland heeft zij naast haar werk als dierenarts een opleiding in chirurgie gevolgd en is  in september 2010 afgestudeerd. Hierna is zij samen met haar man (ook dierenarts) teruggekomen naar Nederland.

Wij heten Ellen van harte welkom in ons team!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Op zaterdag 21 mei houdt Hondenschool Cunos een open dag van 11.00-17.00 uur.

Lokatie: Selmien West 26 in Ureterp.

Programma:


Elk half uur demonstratie behendigheid/gehoorzaamheid/Breitensport
Doorlopende Puppyparty (bij voldoende deelname)

Verdere activiteiten:
Coursingbaan (vrije deelname)
Sledehonden demonstratie
Hondentrimsters (info vachtverzorging)
Dierenziekenhuis Drachten (chippen voor actietarief)
Dierenasiel De Swinge
Floys honden toys
Hondentekenaar Arend van Afferen
Dierenambulance Zuid-Oost Friesland

 

Website: http://www.cunos.nl

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------