Naast de diergeneeskunde is Anton actief als lid van de Raad van toezicht van Stichting Hulphond, een organisatie die gelden inzamelt en honden traint om gehandicapten te helpen bij dagelijkse werkzaamheden als aankleden, uitkleden, dingen ophalen of pakken, deuren openen etc. Tevens worden zogenaamde signaalhonden getraind die baasjes kunnen waarschuwen voor bijvoorbeeld een aankomende epilepsieaanval of een te lage bloedsuikerspiegel zodat de baas een veilige plek kan zoeken of tijdig maatregelen kan nemen. Honden voelen vaak eerder aan wanneer iets dergelijks op handen is de de eigenaar zelf.

Ook is Anton Beijer voorzitter van de Belangenvereniging voor Werkgevers in de Dierenartsenpraktijk. Deze verenigingen is partij in de CAO onderhandelingen voor de dierenartsenpraktijken en sociale partner bij overleg over ARBO regelingen voor de diergeneeskundige praktijken. Daarnaast is hij al 25 jaar actief binnen tal van commissies en overlegorganen binnen de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, o.a is hij voorzitter geweest van de Wetenschappelijke redactie van de Nederlandse Tijdschrift voor Diergeneeskunde (vakblad voor de dierenarts). Ook publiceert Anton veel artikelen over praktijkmanagement in bladen als Dier en Arts en het Tijdschrift voor Diergeneeskunde.

Als extern medewerker is Anton werkzaam aan de Rijksuniversiteit Utrecht faculteit Diergeneeskunde als docent praktijkvoering bij het onderwijs aan 5e jaars studenten Diergeneeskunde.

In zijn vrije tijd is Anton vaak op Vliegveld Eelde/Groningen of in de lucht te vinden als sportvlieger op Cessna's en Piper's van de vliegclub NNAC of in zijn huisje in de Drentse bossen, waar hij ook traint met zijn Duitse Staande Jachthond Jutha. Anton is gehuwd met Jantsje Hoekstra en heeft 2 kinderen Arnold (student Psychologie Groningen) en Yvonne (studente Medicijnen Utrecht). Er zijn nog twee katten in huis: Floris, welke uit het asiel in Drachten stamt en Joris welke na het overlijden van zijn beide ouders is mee teruggenomen uit Zuid Afrika. Anton is lid van de Rotary om op die manier via allerlei fondsenwervingsprojecten wat te kunnen betekenen voor de samenleving en mensen die het in Nederland of elders wat minder goed hebben.