Huisdierenverzekeringen

Met een huisdierenverzekering worden zorgen weggenomen over de kosten van uw dierenarts wanneer uw geliefde huisdier ziek is of betrokken raakt bij een ongeval. U en uw dierenarts kunnen dan kiezen voor de beste behandeling en alle benodigde onderzoeken.

De kosten van de dierenarts worden met een Basis, Plus of Totaal pakket volledig of gedeeltelijk vergoed door de huisdierenverzekering van uw keuze.

Door uw huisdier te verzekeren kunt u kiezen voor de beste behandeling en medicatie voor uw huisdier en de kosten worden (gedeeltelijk) gedekt door de verzekering.
De premie van de huisdierenverzekeringen is afhankelijk van de leeftijd, het gewicht en het ras van het huisdier. De prijzen tussen de verzekeringen onderling schelen ook.

Waar op te letten bij het kiezen van de juiste verzekering/verzekeraar:

• Hoogte van de premie
  • Wat vergoedt de verzekering?
  • Hoe hoog is het eigen risico?
  • Wat wordt er maximaal uitgekeerd?
  • Is de verzekering aangemeld bij het KIFID? (Klachteninstituut Financiële dienstverlening www.kifid.nl)

Welke verzekering bij u en uw huisdier past, kan u checken op sites als:

• www.Dierenverzekering-vergelijken.com
  • www.consumentenbond.nl
  • www.dierenverzekeringinfo.nl

of vraag een gratis offerte voor uw dier aan bij sites als:

• www.proteqdierenzorg.nl
  • www.hema.nl/verzekeringen

op deze sites kunt u ook snel en gemakkelijk een premie berekening doen speciaal voor uw huisdier.

Wat er wel of niet vergoed wordt, is op de site van uw verzekeringsmaatschappij te vinden en wordt meestal jaarlijks aangepast. Houdt u deze jaarlijkse wijzigingen goed in de gaten.

Huisdierenverzekering of geld in een potje?
Op internetfora wordt veel de discussie gevoerd over het wel of niet afsluiten van een huisdierenverzekering. Tegenstanders opperen vaak dat het een beter idee is om geld in een potje of spaarrekening te stoppen voor de medische kosten van het huisdier.

Indien uw dier getroffen wordt door een ernstige ziekte of trauma of moet worden gediagnosticeerd door middel van beeldvormingtechnieken als een MRI scan of CT scan,
kunnen de behandelkosten al snel hoog oplopen.
Voor deze gevallen sluit u juist een huisdierenverzekering af en bent u zeker van de beste behandeling waarvan de kosten door de verzekering betaald worden.
U hoeft niet uit gebrek aan financiën andere keuzes te maken.
Daarnaast leert de ervaring dat in tijden van nood gespaarde potjes vaak worden aangebroken voor andere zaken.

Let heel goed op !!!!!!!!!!!!!!!!!
Wees argwanend bij verzekeraars met hele lage premies. En zeker als deze een postadres houdt in één van de kleine dorpjes tussen Enschede en de Duitse grens (Losser, Glane, Glanerbrug) . Deze organisatie heeft de afgelopen 10-15 jaar  al een spoor van faillissementen (Animas, Nationaal Huisdierenziekenfonds)  achter zich gelaten. De "verzekeraar" is inmiddels weer actief met de polis Pico Bello dierenverzekering. Men trekt de mensen vooral aan met lage premies.  Indien men vervolgens de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden goed leest lijkt alles verzekerd met uitzondering van een lijstje van met name genoemde uitgesloten  zaken en orgaansystemen. In deze lijst staan echter wel vrijwel alle aandoeningen die het meest regelmatig voorkomen, zodat u alleen een uitkering krijgt indien u hond iets oploopt  wat weinig voorkomt. In alle andere gevallen kan deze verzekeraar rustig de premie incasseren zonder ooit te hoeven uitkeren! Het gemene of nare is dat de huisdierbezitter niet weet hoe groot of klein de kans is en dús hier makkelijk in tuint.

pup_kitten