• Afscheid nemen

Afscheid nemen van uw huisdier

Er komt een moment waarop u moet beslissen om afscheid te nemen van uw trouwe vriend.

Wanneer het leven van uw huisdier niet meer leefbaar is en het moment voor het laatste spuitje gekomen is kunt u kiezen voor een bezoek aan de dierenarts of om de dierenarts aan huis te laten komen.

Dierenziekenhuis Drachten beschikt over een aparte afscheidskamer voor het waardig afscheid nemen van uw huisdier als die tijd komt. Dus niet in een "klinische"spreekkamer met felle lampen en een harde tafel, maar in een bij zo'n droevig moment beter passende omgeving, waar u de laatste momenten ongestoord alleen kunt zijn met uw kameraad en uw verdriet. U kunt hier, nadat uw huisdier is ingeslapen, nog gerust een poosje blijven zitten tot u er zelf klaar voor bent om weg te gaan.

U kunt er ook voor kiezen uw huisdier thuis te laten inslapen.

Onze dierenartsen zijn van mening dat wanneer een dier zijn hele leven trouw naar de dierenarts is gegaan, de dierenarts voor de laatste keer best naar het dier toe kan komen.

Het huisdier is in zijn eigen, vertrouwde omgeving over het algemeen het meest op zijn gemak, daarom gaat de euthanasie aan huis niet alleen voor het dier maar ook voor de eigenaar vaak veel rustiger dan in een 'vreemde' omgeving.

Afscheidsruimte Dierenziekenhuis Drachten