Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • medewerker

Medewerkers

 

Dierenziekenhuis Drachten is een met veel moderne apparatuur uitgerust, medisch centrum voor dieren. Omdat deze onderzoeksapparatuur te kostbaar is om in elke praktijk rendabel te kunnen zijn, staat deze centraal ter beschikking in het dierenziekenhuis, ook voor patiënten van andere dierenartsen. Om met deze apparatuur te kunnen werken is speciale kennis en ervaring nodig. Daarom kunt u door uw eigen dierenarts naar ons worden doorverwezen.

In Dierenziekenhuis Drachten werken meerdere dierenartsen waaronder twee dierenartsen die meer dan 25 jaar ervaring hebben met diergeneeskunde.

Onze dierenartsassistentes hebben vrijwel allen een zogenaamde paraveterinaire erkenning. Dat betekent dat zij meer gekwalificeerd zijn dan een gewone dierenartsassistente.

 

Dierenartsen

Gepensioneerd per juli 2018: Dierenarts Anton Beijer is een geboren Zwollenaar (1957) en heeft zijn studie Diergeneeskunde in Utrecht gevolgd. 
Zijn dierenarts diploma heeft hij summa cum Laude behaald in 1982. Na een tweetal jaren in diverse praktijken (o.a. paarden kliniek en gemengde praktijken gezelschapsdieren-rundvee-varkens-schapen) te hebben gewerkt om ervaring op te doen, is hij op 1 december 1984 samen met zijn echtgenote Jantsje Hoekstra een praktijk voor kleine huisdieren gestart in Drachten aan de Torenstraat 21. De praktijk werd vernoemd naar de straat: Dierenkliniek de Toren.

Binnen het hele brede vakgebied van de Diergeneeskunde heeft hij zich vooral toegelegd op de interne geneeskunde en de diagnostiek van het gezelschapsdier. Een belangrijk onderdeel daarvan is de medische beeldvormingstechnieken welke men heden ten dage vaak absoluut nodig heeft voor een goede diagnostiek: de echografie, de röntgenologie en de meer moderne beeldvormingstechnieken als CT en MRI. Dierenarts Beijer is één van de weinige dierenartsen in Nederland die werkt met deze technieken in een privé praktijk.

Daarnaast heeft hij zich toegelegd op de vogelgeneeskunde, en dan speciaal die van de kromsnavels (papegaaien en parkieten) en roofvogels en de geneeskunde van reptielen (leguanen, slangen en schildpadden.

 


 

 

Gepensioneerd per juli 2018: Dierenarts Jantsje Hoekstra is een geboren Drachtster (1957) en afkomstig uit de familie van Skûtsje schippers Hoekstra uit Eernewoude. Ook zij heeft haar studie in Utrecht gevolgd en in 1982 haar dierenarts examen gehaald. Tijdens haar studie heeft zij haar man Anton Beijer leren kennen. Na een tweetal jaren in diverse gezelschapsdierenpraktijken te hebben gewerkt is ook zij in 1984 op de Torenstraat gaan werken. In 2007 volgde de verhuizing naar de Bolder in Drachten.

Binnen het brede vakgebied van de diergeneeskunde heeft dierenarts Hoekstra zich vooral toegelegd op de oogheelkunde, de tandheelkunde en orthodontie en de chirurgie en anesthesiologie.

Buiten de Diergeneeskunde draagt Jantsje haar steentje bij als bestuurslid van de vogelopvang en natuur-educatief centrum de Fûgelhelling in Ureterp. Ook is zij lid van de Soroptimisten , een service club die gelden verwerft voor goede doelen en projecten voor minderbedeelden opzet in binnen en buitenland. Stichting vrouwennetwerk is een vereniging die de emancipatie van vrouwen in het bedrijfsleven bevordert. In haar vrije tijd heeft zij als hobby de jachttraining met haar hond Jutha,

 

 


 

 

 

Dierenarts Rose Nolting is succesvol afgestudeerd in 2015 te Utrecht. Na een jaar in het zuiden van het land te hebben gewerkt is zij sinds kort werkzaam in ons dierenziekenhuis. Oorspronkelijk komt ze uit Zuid-Afrika, waar ze veel safari’s heeft mogen meemaken. Hier is haar passie voor dieren begonnen. Tijdens haar studie heeft ze een jaar uitdagend onderzoek gedaan over vaccinaties en is ze vrijwilliger voor de dierenambulance geweest. Ook was ze actief als bestuurslid voor nascholing speciaal gericht op de kattengeneeskunde. Naast haar dagelijkse werkzaamheden is ze bezig in de sport. Een van de sporten die ze beoefent, is survivallen. Daarnaast gaat ze ook graag de bergen op. Thuis heeft ze een eigenzinnige kat op haar wachten, die verwaarloosd is geweest, maar gelukkig een fijn plekje bij Rose heeft gevonden.

 

 

 

 

Dierenarts Maria Parasyri

 

Mijn naam is Maria Parasyri, geboren en grootgebracht in Griekenland door een Griekse vader en een Nederlandse moeder. Nadat ik mijn studie in Griekenland heb afgerond in 2010 ben ik naar Nederland afgereisd en heb in verschillende praktijken gewerkt. Uiteindelijk in het mooie Grongen blijven plakken waar ik acht jaar met veel plezier gewerkt heb in een gemengde praktijk, met zowel landbouwhuisdieren als kleine huisdieren. In maart 2018 ben ik met mijn werkzaamheden in Dierenziekenhuis Drachten begonnen, waar de grootste uitdaging nu de Friese taal is. Naast mijn werk houd ik van sporten en buiten bezig zijn. Ook probeer ik zo vaak als mogelijk mee te doen aan sterilisatie/castratieprojecten in het buitenland. Mijn huis deel ik met 3 katten!

 

 

 

 

 

Dierenarts Specialist Veterinaire Radiologie Drs. Natascha de Heer

Voor de medische beeldvorming (beoordeling MRI/CT) kunnen wij een beroep doen op onze CVS-collega Natasha de Heer.

Zij is erkend om erfelijkheidsonderzoeken met echografie uit te voeren zoals HCM en PKD onderzoek bij katten (ook via Pawpeds mogelijk). Ook verricht zij echografisch onderzoek van het hart inclusief kleurendoppler (zo genoemd ‘dopplertest’)  bij diverse hondenrassen.

 

 

 

Praktijkmanager

Mijn naam is Annelies Koers, ik ben praktijkmanager bij Dierenziekenhuis Drachten. In mei 2000 kwam ik voor een paar maanden als assistente werken bij Dierenkliniek de Toren, om in te vallen voor zwangere collega Willy.  Nu, vele jaren later, is Willy al lang niet meer zwanger maar ben ik er nog steeds!

Een stukje geschiedenis: na de HAVO heb ik de opleiding tot medisch secretaresse en radiologisch laborant gevolgd. Daarna ben ik vanuit Utrecht naar Friesland verhuisd en heb ik jarenlang meegewerkt in de dierenartsenpraktijk van mijn ex-echtgenoot in Surhuisterveen.

Toen ik bij de Toren kwam werken was dat vooral in de balie en de OK. Door de jaren heen breidden mijn taken zich uit, ik nam naast mijn balietaken o.a. een groot deel van de financiële administratie over en ik werd verantwoordelijk voor de PR en PZ.

Na de verhuizing naar de Bolder ben ik in dienst als praktijkmanager van Dierenziekenhuis Drachten.  Die functie bevalt me prima, ik vind het leuk om te organiseren en kan er van genieten wanneer alles loopt zoals het hoort. Op papier werk ik 30 uur per week, maar daar komen geregeld extra uren bij die ik vanuit huis aan het werk ben, dus eigenlijk is het een fulltime baan. Met de kinderen (3 dochters) de deur uit en mijn bezige karakter (ik kan slecht stilzitten) is dat prima te doen.

Ik ben het baasje van 2 honden, Goku, een kruising Pomeranian-Chihuahua (een herplaatser), Bowie, een onherleidbare herplaatser van groot formaat en ik wacht nog op een lieve oude kat die in staat is om de lege plaats van mijn overleden kat Rooie in te nemen.

Mijn vrije tijd gaat op aan lezen, puzzelen, gezelschapspelletjes, tuinieren, klussen bij de kinderen, familiebezoekjes en liefst zoveel mogelijk bezoeken van rommelmarkten, op jacht naar uitbreiding van mijn verzamelingen.

 

 

 

Dierenartsassistentes

Willy Keuning

Sinds 1991 werk ik bij het dierenziekenhuis als assistente, in het begin zowel in de balie, in de operatiekamer als in de opname. Tegenwoordig kom je mij hoofdzakelijk tegen in de balie en daarnaast in de opname tijdens de weekenddiensten. Via de LOI heb ik de cursus dierenartsassistente gedaan, daarnaast regelmatig aanvullende workshops maar het meeste leer je natuurlijk in de praktijk.

Als dierenartsassistente kun je natuurlijk niet zonder huisdieren. Ik ben begonnen met 2 katten, Tara en Tira, die al snel omgedoopt werden tot Witte en Brúne, beide inmiddels overleden. Na een paar jaar kwam James erbij. Een zielige vondeling die na een gebroken poot operatie bij ons thuis mocht revalideren. Hij is 18,5 geworden. Toen kwam er nog een klein rood kitten van 8 weken bij. Jones is inmiddels een dikke rode kater van 16,5 jaar. Tussendoor zijn er nog vele tijdelijke kostgangers geweest via de praktijk. Een blijvertje was natuurlijk nog wel Diesel, onze kruising Labrador x Sheltie x Duitse Staande. Hem heb ik ook te danken aan de praktijk. Diesel was 1 van 10 broertjes en zusjes die op de leeftijd van een paar dagen van hun dubbele wolfsklauwtjes verlost moesten worden. Ik vond meteen die witte met een bruine vlek de leukste. Een paar weken later zag ik hem weer, helemaal onherkenbaar verkleurd, geen wit meer te zien, maar nog steeds erg leuk, dus het resultaat was nog een nieuwe bewoner erbij! In 2010 is Diesel vlak na zijn 15de verjaardag overleden Inmiddels is zijn opvolger alweer drie jaar oud, Fibber een kruising van een rasechte ruwhaar Vizlla moeder met een vader die zowel Duitse Staander als Drentse Patrijzen bloed heeft. Een vrolijke iets uit de kluiten gewassen hond die zijn kop op de eettafel kan leggen en zijn kont op de bank!


Samen met nog twee van de dood geredde kittens in 2007, inmiddels 3 ratten en een stuk of 10 kwartels brengt dat ons op een totaal van minimaal 7 viervoeters en een aantal gevederde buiten vriendjes in en om het huis.Tel daarbij op mijn vriend, twee dochters en hobby's zoals lezen, dansen, zingen en theater en mijn week is meer dan gevuld.
Tot ziens op de Bolder,
Willy Keuning.

 

 

Ik ben Corinne Leeflang, sinds juni 2003 werk ik fulltime als assistente bij dierenkliniek de Toren, wat nu het Dierenziekenhuis geworden is. U komt mij vooral tegen in de balie en aan de telefoon.

Op het AOC Terra te Groningen, heb ik in juni 2003 mijn diploma paraveterinair dierenartsassistente behaald. Ook ben ik in het bezit van het diploma directie secretaresse.

Ik woon samen met mijn man Ronald en dochter Bowien in Drachten. Zelf heb ik natuurlijk ook huisdieren, namelijk mijn kat Jopie, mijn Pomeranian  Romey en hollandse herder Ziva.

Ook wonen er een hamster en goudvissen bij ons in!

Naast mijn dieren heb ik nog een aantal andere hobby's namelijk: lezen, film kijken, paardrijden, yoga en wandelingen met de hondjes maken.

Graag tot ziens bij het dierenziekenhuis!

 

 

 

Mijn naam is Sisca van der Velde, ik ben in 1977 geboren in Haulerwijk. Na de middelbare schoolopleiding heb ik eerst een poosje hier en daar gewerkt en ben in 1997 bij Dierenkliniek de Toren komen werken. In dat jaar heb ik de opleiding voor paraveterinair voltooid. Tegenwoordig werk ik parttime, 28 uur per week in de OK en bij de MRI/CT.

Ik woon samen met mijn 2 dochters, 1 kat en 3 honden in de Westereen.

 

 

 

 

 

 

 

Rixt Veenstra

Hallo, ik ben Rixt Veenstra. Sinds 2015 ben ik assistente in de balie
van Dierenziekenhuis Drachten. Een paar jaar geleden werkte ik hier ook, dus eigenlijk ben ik terug van weggeweest. Ik behaalde mijn paraveterinair diploma in 2011 en ben sinds dat jaar ook werkzaam in dit beroep.

Thuis heb ik twee hondjes, een Chihuahua Oby en een Pomeranian
Kiyo. De diversiteit in mijn functie maakt het werken bij
Dierenziekenhuis Drachten iedere dag weer bijzonder.

 

 

 

 

Monique Hofman

Ik werk sinds 2006 bij dierenziekenhuis Drachten. Mijn opleiding paraveterinair heb ik gevolgd bij AOC Terra in Groningen. Mijn werk hier speelt zich voornamelijk af op de OK-afdeling waar ik de operatiepatiënten van binnenkomst tot naar huis gaan begeleid. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karen van der Horst

Sinds juni 2009 ben ik verbonden aan het Dierenziekenhuis Drachten. Momenteel ben ik veel in de balie te vinden maar ook kan ik inspringen om mijn collega's in de OK bij te staan.


Naast mijn werk ben ik druk met verenigingen uit de beroepsgroep (Vedias) en de Finse Lappenhonden vereniging Nederland (FLVN). Ik werk als redacteur en doe de opmaak van de Vedias beroepsinfo, het magazine van de vereniging van dierenartsassistenten. Voor de FLVN heb ik plaats genomen in de fokkerijcommissie als afgevaardigde van de fokkers in Nederland. Met mijn kennis uit het werkveld probeer ik samen met de andere commissieleden te strijden voor een gezonde populatie Finse Lappenhonden in Nederland. In mijn vrije tijd, als ik die dan nog heb, vind ik het super om lekker ergens te wandelen met mijn 3 finse lapjes en thuis te knuffelen met mijn 3 katten. 

 

 

 

Eefke Beuneker


 Ik ben Eefke Beuneker, sinds september 2016 werk ik fulltime als assistente in de balie bij het Dierenziekenhuis Drachten. Mijn diploma paraveterinair dierenartsassistente heb ik behaald bij het groenhorst te Barneveld . Naast huisdieren heb ik een grote passie voor paarden. Zowel ik als mijn moeder hebben een eigen paard. In de weekenden ben ik hier dan ook vaak te vinden en rijd met beide fanatiek wedstrijden. Ik woon in Leeuwarden samen met mijn dwergkees Igor.
Bij het dierenziekenhuis is het elke dag een zeer leuke uitdaging die ik met beide handen aanpak!
Graag tot ziens bij het dierenziekenhuis.
 

 

 

Sylvia Bron

Ik ben Sylvia Bron en ik werk sinds juni 2016 bij het dierenziekenhuis. Daarvoor heb ik hier een aantal keer stage gelopen en ben ik pensionhulp geweest. Na mijn afstuderen mocht ik komen werken bij Dierenziekenhuis Drachten. U vindt mij voornamelijk achter in de OK en opname. Ik ben sinds 21 juni 2016 afgestudeerd als paraveterinair aan het Groenhorst college in Barneveld. Op de foto sta ik samen met mijn rottweiler Brienne. In mijn vrije tijd korfbal ik graag bij korfbalverenging TFS in Drachtstercompagnie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jessica Boers

Hallo mijn naam is Jessica Boers, ik ben in 1994 geboren in Heerenveen. Mijn diploma paraveterinair heb ik behaald in 2016 op het Nordwin College te Leeuwarden (voormalig AOC Friesland). Na een aantal vakantiewaarnemingen ben ik sinds september 2017 werkzaam bij Dierenziekenhuis Drachten. Mijn werkzaamheden spelen zich af in de OK en de opname. Wat mij erg goed voldoet. Graag tot ziens bij Dierenziekenhuis Drachten.