Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • Royal c

 

 

Laat voeding uw medicijn zijn

Gezonde, uitgebalanceerde voeding is voor uw huisdier heel belangrijk. Er is tegenwoordig veel goede maar ook veel slechte voeding voor dieren te koop.

 

De tijd dat honden gevoed werden met tafelresten en dat katten melk dronken (koeienmelk, wat absoluut niet geschikt is voor hen!) ligt gelukkig achter ons. Onze dieren worden echter door een ander gevaar bedreigd: de neiging tot antropomorfisme (vermenselijking). De (ogenschijnlijke) nabijheid van onze gezelschapsdieren doet de mens geloven dat hij al weet hoe ze "functioneren". Daarbij vergeet men dikwijls dat deze dieren in feite semi-vleeseters zijn en dus fundamenteel anders zijn dan de mens. We projecteren zo onze eigen verlangens en levenswijze op deze dieren, zonder rekening te houden met de verschillen.
De grootte en de vorm van de organen van honden zijn compleet anders dan die van de mens. Bij de mens begint de vertering al in de mond en bij de honden niet. Daarnaast hebben ze een relatief grote maag en kort spijverteringsstelsel. Hoe groter de hond, hoe korter de spijsvertering naar verhouding is. Deze dieren onttrekken hun energie voornamelijk aan vetten, zonder daarbij cholesterolproblemen te krijgen. Honden en katten kunnen echter wel aan overgewicht lijden, een ziekte die ernstige gevolgen kan hebben: hartaandoeningen, suikerziekte, gewrichtsproblemen, enz. Een aangepaste voeding en dosering zijn daarom erg belangrijk.
 

Een hond en kat hebben baat bij uitgebalanceerde voeding op maat.


Het is belangrijk om honden goed te voeden met uitgebalanceerde voeding die gebaseerd is op hun behoeften en is aangepast aan de levenswijze en anatomische bouw van het dier. Geef daarnaast niet allerlei lekkernijen waar we zelf zo dol op zijn. Een brokje chocolade (een grote hoeveelheid is als vergif voor de hond!), een suikerklontje, een brok kaas (30 gram jonge kaas komt overeen met een derde van de dagelijkse energiebehoefte van een kleine hond!), een stuk brood, enz. Al die kleine extraatjes verstoren het evenwicht van zijn  Dat verstoorde evenwicht kan darmstoornissen veroorzaken en beetje bij beetje de gezondheid van het dier aantasten. U kunt uw hond of kat dus beter op een andere manier verwennen.

 

In het Dierenziekenhuis verkopen wij een deel van de gezondheidsvoeding van Royal Canin en bijna alles wat er op het gebied van de dieetvoeding van Royal Canin beschikbaar is.

 

Dieetvoeding is speciale voeding voor dieren met kwalen zoals nieraandoeningen, hartaandoeningen, overgewicht, nervositeit, atopie en diabetes.

 

Ook verkopen wij dieetvoeding van Hill's, maar daar hebben wij minder verschillende soorten van op voorraad. Hebben wij uw product niet op de plank dan kunnen wij het natuurlijk wel voor u bestellen.

 

De gediplomeerde paraveterinaire balieassistentes bij Dierenziekenhuis Drachten zijn allemaal ook in het bezit van het diploma Veterinair Voedingsconsulent en kunnen u prima adviseren omtrent de juiste voeding voor uw huisdier.

 

Heeft u vragen over de voeding van uw huisdier bel dan voor meer informatie met Willy, Corinne, Karen of Rixt via  

 

 

0512-513627