Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • Kat

Katten

Bij langharige katten , maar ook bij oudere gewone huiskatten (Europese Korthaar) wil zeker bij katten die zich niet laten kammen (Maine Coone, Pers, Noorse Bergkat etc.) de vacht soms behoorlijk vervilten.

 

Omdat nieuwe haren door de oude haren heen gevlochten zitten en het haar veelal zeer fijn is, zijn de klitten soms zelfs met kammen niet meer te verwijderen. Lukt dat nog wel dan heeft de kat er vaak snel genoeg van omdat bij het kammen onvermijdelijk ook nog wel eens een nog vastzittende haar meegetrokken wordt en dat doet zeer.

 

Daarom brengen wij deze katten vaak tijdelijk in een lichte narcose: de kat komt slapende door dit vervelende karweitje heen en de trimster kan vlot doorwerken zonder dat de handen worden open gekrabt.

 

De lichte narcose wordt toegediend door een dierenarts, nadat de kat eerst even goed is nagekeken op verborgen (hart)gebreken. Soms is de vacht zo vervilt dat kammen niet maar mogelijk is. Dan zal de schaar of de tondeuse gebruikt moeten worden.