Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • Fysio

Aan het Dierenziekenhuis is een Dierfysiotherpeut verbonden

 

 

Dierfysiotherapie is een relatief nieuw begrip en nog vrij onbekend onder eigenaren van honden. Fysiotherapie is een reguliere geneeswijze die ook zeer goed toepasbaar is op dieren met name bij allerlei orthopedische en neurlogische aandoeningen.

 

 

Een gezond dier kan zich harmonieus bewegen, omdat alle onderdelen van het lichaam met elkaar in evenwicht zijn. Wanneer dit evenwicht verstoord raakt, kunnen er klachten optreden waarbij een dierenfysiotherapeut wellicht uitkomst kan bieden.

 

Wanneer er sprake is van een aandoening zoals heupdysplasie (HD) en artrose die zelf niet of nauwelijks door fysiotherapie beïnvloed kan worden, dan kunnen de gevolgen van de aandoening goed behandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan pijnbestrijding of het zorgen dat spieren soepel en zo sterk mogelijk blijven.

 

Ook na een orthopedische operatie kan dierfysiotherapie ondersteunend en herstelbevorderend werken.