Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • Consultatie

Consultatiebureau


U bent de trotse eigenaar van een pup!

De eerste periode is voor u, maar ook voor de pup, een hele belevenis. Hij is weg bij zijn moeder en nestgenoten en gaat nu de ‘grote wereld’ in. Misschien heeft u al vaker een hond gehad en heeft u al wat ervaring in het opvoeden en verzorgen van een jonge hond, misschien is het allemaal nieuw voor u. In beide gevallen zult u de komende tijd veel energie moeten steken in de opvoeding van de pup. Zeker in de beginfase kunt u de pup van alles leren waar u en de hond de rest van zijn leven plezier van zullen hebben.

 

Om u bij dit alles te ondersteunen hebben wij een puppy pupconsultatiebureau opgezet.

 

Op de leeftijden van 9 en 12 weken komt u met uw pup bij de dierenarts voor klinisch onderzoek en vaccinaties. Mochten er bij de hond zich verder geen problemen voordoen dan ziet de dierenarts hem of haar pas weer op eenjarige leeftijd.
In de periode tussen 12 weken en een jaar groeit uw pup het meest en verandert er veel.
Hierbij kunt u denken aan het gewicht van uw hond, het gebit en bij teven aan de eerste loopsheid.
Het gedrag van uw hond wordt in deze periode steeds duidelijker en goede voeding is juist nu heel belangrijk.

Daarnaast ontwikkelen veel honden angst voor de dierenarts en het ‘op tafel staan’. Juist in hun eerste levensjaar zijn ze hier extra vatbaar voor.

 

Het consultatiebureau

Het gaat er bij de puppyconsulten om dat de pups niet alleen bij de dierenarts komen voor de inentingen en wormenkuren maar ook voor gezellige puppybegeleidingen, waardoor de dierenarts ineens een stuk minder eng is geworden. Onze ervaringen hiermee zijn heel goed.


Rond de leeftijd van 4, 6, en 8, 10 en 12 maanden komt u met uw hond naar het Dierenziekenhuis toe. Tijdens een bezoek wordt gekeken door een van onze assistentes hoe snel uw pup groeit en of hij zich goed ontwikkelt. Daarnaast krijgt u adviezen over belangrijke zaken zoals de voeding, ontwormen, inenten en ook over de algemene verzorging van de vacht, de nagels en het gebit.
Eigenaren van pups met een vacht die veel onderhoud behoeft kunnen voor een gratis advies een afspraak maken met onze trimster Jacquelien Hendriks.
Op deze manier wordt uw hond nauwkeurig in de gaten gehouden en heeft u de mogelijkheid tot het stellen van allerlei vragen.
Op de leeftijd van 1 jaar wordt uw hond weer door de dierenarts gecontroleerd en krijgt hij/zij de benodigde vaccinatie.


U ontvangt een groeiboek. Hierin vind u informatie over de voeding en groei van uw hond en kunnen we een groeicurve bijhouden.

Ook kunt u gebruik maken van aantrekkelijke kortingen van de


Vet Care Nutrition voedingslijn van Royal canin.


Dit kan oplopen tot maximaal €15,-

 


Heeft u interesse of vragen? Meldt u dan bij een van onze assistentes. Dit kan bij de balie of telefonisch 0512-513627, mailen kan ook: info@dierenziekenhuisdrachten.nl

 

Veel plezier met het groot brengen van uw hond!