Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • Bolder 74
  • honden (1)
  • honden (8)
  • katten (3)
  • konijnen (3)
  • vogels (2)

Doorverwijzing

 

Heeft uw dierenarts u naar Dierenziekenhuis Drachten doorverwezen?

 


Dat heeft hij niet zomaar gedaan. Wij voeren in overleg met u en uw eigen dierenarts de gewenste onderzoeken en eventuele behandelingen bij uw huisdier uit. Het is voor een goede overdracht van de patiënt belangrijk dat u, indien mogelijk, een doorverwijsformulier, een kopie van de patiëntenkaart en eventuele röntgenfoto’s of laboratoriumuitslagen meeneemt bij de eerste afspraak. Dit voorkomt onnodig dubbel werk (dus ook kosten!).

 


Afhankelijk van de eerste bevindingen stellen wij, in overleg met u, een onderzoeks- en/of behandelplan voor.

Mocht u prijs stellen op een kostenraming, aarzel dan niet om deze, al in dit stadium, aan de dierenarts te vragen. Hoewel het altijd een raming blijft, heeft u dan op papier toch een redelijk inzicht in de te verwachten kosten.

 

Nadat u met ons onderzoeksplan hebt ingestemd gaan onze dierenartsen aan de slag om zo snel mogelijk een diagnose te kunnen stellen. Indien ook maar enigszins mogelijk doen zij er alles aan om uw huisdier weer gezond te maken.

 


Na de behandeling kunt u uw huisdier meestal direct meenemen, hoewel voor sommige onderzoeken of behandelingen een opname vereist kan zijn.
Bijvoorbeeld om bij te komen van een operatie of om vervolgonderzoeken te kunnen doen. Soms vragen wij u één of meerdere malen voor controle terug te komen.

 

Voor alle andere kwalen, vaccinaties en medicijnen, inclusief eventuele herhalingsrecepten van voorgeschreven medicijnen,  kunt u weer gewoon terecht bij uw eigen dierenarts.
Wanneer uw huisdier waarschijnlijk niet zal genezen, zullen wij dat u eerlijk, en met respect voor u en uw huisdier, in een zo vroeg mogelijk stadium vertellen.

 

Uw dierenarts wordt per email, per post, of telefonisch op de hoogte gehouden van het verloop van de diagnostiek, diagnoses en behandelingen. Deze gegevens kunnen aan het dossier van uw huisdier worden toegevoegd, zodat uw eigen dierenarts beschikt over een complete behandelingsgeschiedenis van uw huisdier. Inclusief kopieën van digitale röntgenfoto’s, CT of MRI-scans die gemaakt zijn in het dierenziekenhuis.