Spoedgevallen

Voor spoedgevallen 's avonds, 's nachts of in het weekend kunt u ook buiten de normale openingstijden altijd een spoedafspraak maken bij de dienstdoende dierenarts via (0512) 513627 of kijk hier voor de dienstregeling en bel rechtstreeks.
Adres:
Dierenziekenhuis Drachten
De Bolder 74, 9206 AR Drachten
tel. 0512-513627
info@dierenziekenhuisdrachten.nl

Webcam

Ga naar de live webcam's

Webshop

Ga naar de webshop

Homepage

Ga terug naar de homepage

Facebook

Bezoek onze facebook pagina

Gastenboek

Ga naar ons gastenboek

Algemene voorwaarden

Lees onze voorwaarden
  • Bolder 74
  • honden (1)
  • honden (8)
  • katten (3)
  • konijnen (3)
  • vogels (2)

 

 

Dierenziekenhuis Drachten

behandelt  patiënten uit Drachten en de nabije omgeving, net als in een gewone huis(dieren)artsenpraktijk. Daarvoor staan 4 spreekkamers en een zeer ruime wachtkamer ter beschikking.

 

Daarnaast beschikt het dierenziekenhuis voor de meer ingewikkelde ingrepen en operaties over 2 separate OK's die voorzien zijn van allerlei moderne apparatuur. 

 

Verder is er een grote dierenopname, intensive care unit, tandheelkunde, chemotherapie ruimte, 4 hondenhotelkamers en een zeer grote gecombineerde pensionruimte voor katten.

 

Er is een separate trimsalon en een winkelruimte annex apotheek.

 

Ook beschikt het dierenziekenhuis over een aparte kamer waar huisdieren in een rustige huiskamer sfeer kunnen inslapen en waar de eigenaren nog rustig enige tijd afscheid kunnen nemen.

 

Inmiddels werken er 4 dierenartsen, 1 praktijkmanager en 8 assistentes in het pand en zijn er ook een fysiotherapeut, een hondentrimster  aan het dierenziekenhuis verbonden.

 

Op de 2e verdieping bevindt zich naast kantoorruimten voor administratie, de praktijkmanager en de dierenartsen,  een grote opslagruimte en een zaal waar voor een gehoor van ca. 60 personen lezingen kunnen worden gegeven of vergaderingen kunnen worden gehouden.

 

Het dierenziekenhuis krijgt meer en meer een duidelijke streekfunctie in Noord Nederland voor de verwijzing voor onderzoeken en/ of behandelingen van patiënten uit meer algemene dierenartspraktijken met minder mogelijkheden. De patiënten worden onderzocht en behandeld en daarna met een verslag weer terugverwezen naar de eigen dierenarts, net als mensen verwezen worden door de huisarts naar een streek- of academisch ziekenhuis voor zaken die daar niet kunnen worden gedaan.

 

Desgewenst kunnen mensen ook zonder verwijsbrief op eigen initiatief een afspraak maken, al dan niet met terugkoppeling naar hun eigen dierenarts.

 

Sinds het najaar van 2009 beschikt het dierenziekenhuis als eerste privé dierenkliniek  in Nederland over zowel een CT (Philips AVPT single slice) als ook een eigen 0.23T open MRI unit (Picker Nordstar Outlook Gold Performance) .